Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki warzywne zapiekane w piecu"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Wszystkie warzywa umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dolej do nich oliwę, wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw do smaku tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Masę nakładaj łyżką bezpośrednio na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz placuszki 45 minut w piecu rozgrzanym do 180°C. Podawaj ciepłe. Doskonale smakują podane z zimnym kefirem lub jogurtem.
<strong>Przepis nadesłała: Julia Purgal</strong>Źródło: Kurier TV