Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka cesarska"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka, a paprykę w cienkie paski. Rzodkiewki opłucz, oderwij ogonki i potnij na ćwiartki.
Ułóż wszystkie na dużym talerzu, zaczynając od sałaty. Posyp je kukurydzą konserwową i przyprawami oraz polej śmietaną.
Mięso umyj, oczyść z błonek, przekrój na 2 pojedyncze piersi i natrzyj z obu stron przyprawami. Połóż kurczaka na srebrnej tacce, delikatnie skrop oliwą i upiecz na grillu. Możesz go również podlać odrobiną piwa.
Gotowe, przyrumienione kotlety pokrój w plastry o grubości około 2 cm. Gdy przestygną, rozłóż je na przygotowanej sałatce.
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, po czym potnij na kromki. Posmaruj masłem czosnkowym i przyrumień na grillu. Podawaj z sałatką.
<strong>Przepis nadesłała Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Telemax