Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3877
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3684
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3877
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3684
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 479
Składniki
Rozpuszczamy jedną galaretkę tak jak na opakowaniu i studzimy. Następnie foremkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby wystawał. Przygotowujemy kolejno sernik jak na opakowaniu i teraz albo: * wylewamy tężejącą już galaretkę na papier w foremce i układamy biszkopty, masę sernikową i ustrajamy bananami i rodzynkami, bądź; * foremkę wykładamy biszkoptami, masą sernikową, bananami i rodzynkami, a następnie pomału łyżką polewamy całość galaretką, która poprzez szpaty między masą a papierem przedostanie nam się na sam dół do biszkoptów i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut aż wszystko zacznie zastygać. Następnie rozpuszczamy kolejną galaretkę i po pół godzinie nakładamy na sernik, który w lodówce już nam się dobrze schłodził. Czekamy aż druga galaretka w lodówce stężeje i zjadamy :-)