Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41366
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41366
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Rozpuszczamy jedną galaretkę tak jak na opakowaniu i studzimy. Następnie foremkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby wystawał. Przygotowujemy kolejno sernik jak na opakowaniu i teraz albo: * wylewamy tężejącą już galaretkę na papier w foremce i układamy biszkopty, masę sernikową i ustrajamy bananami i rodzynkami, bądź; * foremkę wykładamy biszkoptami, masą sernikową, bananami i rodzynkami, a następnie pomału łyżką polewamy całość galaretką, która poprzez szpaty między masą a papierem przedostanie nam się na sam dół do biszkoptów i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut aż wszystko zacznie zastygać. Następnie rozpuszczamy kolejną galaretkę i po pół godzinie nakładamy na sernik, który w lodówce już nam się dobrze schłodził. Czekamy aż druga galaretka w lodówce stężeje i zjadamy :-)