Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Składniki
Rozpuszczamy jedną galaretkę tak jak na opakowaniu i studzimy. Następnie foremkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby wystawał. Przygotowujemy kolejno sernik jak na opakowaniu i teraz albo: * wylewamy tężejącą już galaretkę na papier w foremce i układamy biszkopty, masę sernikową i ustrajamy bananami i rodzynkami, bądź; * foremkę wykładamy biszkoptami, masą sernikową, bananami i rodzynkami, a następnie pomału łyżką polewamy całość galaretką, która poprzez szpaty między masą a papierem przedostanie nam się na sam dół do biszkoptów i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut aż wszystko zacznie zastygać. Następnie rozpuszczamy kolejną galaretkę i po pół godzinie nakładamy na sernik, który w lodówce już nam się dobrze schłodził. Czekamy aż druga galaretka w lodówce stężeje i zjadamy :-)