Desery Przepis na:
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Rozpuszczamy jedną galaretkę tak jak na opakowaniu i studzimy. Następnie foremkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby wystawał. Przygotowujemy kolejno sernik jak na opakowaniu i teraz albo:
* wylewamy tężejącą już galaretkę na papier w foremce i układamy biszkopty, masę sernikową i ustrajamy bananami i rodzynkami, bądź;
* foremkę wykładamy biszkoptami, masą sernikową, bananami i rodzynkami, a następnie pomału łyżką polewamy całość galaretką, która poprzez szpaty między masą a papierem przedostanie nam się na sam dół do biszkoptów
i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut aż wszystko zacznie zastygać.
Następnie rozpuszczamy kolejną galaretkę i po pół godzinie nakładamy na sernik, który w lodówce już nam się dobrze schłodził. Czekamy aż druga galaretka w lodówce stężeje i zjadamy :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)