Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik wiedeński z brzoskwiniami.
Polecam.
Odsłon: 698
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36148
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 207
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Polecam.
Odsłon: 698
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36148
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 207
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Składniki
Tortownice o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i posypać grysikiem. Brzoskwinie dokładnie osączyć z zalewy i pokroić. Ser dwukrotnie zmielić. Jaja rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z 15dag cukru pudru, połączyć z serem, dodać stopione masło, skórkę z cytryny, mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy, następnie ubić białka ze szczyptą soli i resztą cukru na sztywno i wszystko razem dokładnie wymieszać. Połowę masy wyłożyć do tortownicy, ułożyć brzoskwinie oprószone mąką i zalać pozostałą masą . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 50 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze ok 30 minut. Po upływie tego czasu sprawdzić patyczkiem, czy środek ciasta jest suchy. Zostawić w wyłączonym piekarniku do wystudzenia (po 30 minutach uchylić lekko drzwiczki). Odstawić do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu stopić czekoladę i polać nią ciasto.