Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kakaowym spodzie z jeżynami. Sądzę że inne owoce również dadzą radę.
Polecam, pychota.
Odsłon: 705
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4952
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 882
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 289
Polecam, pychota.
Odsłon: 705
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4952
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 882
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 289
Składniki
Składniki na ciasto ugniatałem do powstania zwartej masy. Część ciasta wyłożyłem na dno foremki (z papierem do pieczenia), a kawałek zostawiłem na wierzch.
Spód ciasta podpiekłem w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Składniki na masę serową wymieszałem (tylko do połączenia składników) i przełożyłem ją na podpieczony, ostudzony spód. Na wierzchu posypałem jeżynami (miałem mrożone).
Ciasto piekłem około godziny w 175 stopniach, studziłem przy otwartych drzwiczkach.
Użyłem foremki 24x24 cm, ale doskonała będzie również tortownica.
Przemycamy zdrowie: Do sera można dodać odrobinę płatków owsianych (zmiękną i będą niewidoczne). Do kruchego ciasta nadaje się kurkuma, ostropest i otręby.