Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może jest dużo przepisów na te ciasta ale każdy ma w sobie cos innego , ja chciałam pokazac swoją wersję i zachęcam do spróbowania- chociaz jest pracochłonny-- naprawdę warto.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7029
Składniki
wykonanie ciasta:ubic białka , margarynę utrzec mikserem dodac cukier,żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu białka połączyc wszystko na jednolitą masę i wyłozyc na duża blaszkę
Masa makowa:mak sparzyc w ok 2 szkl mleka przez ok 1 godz.gdy wystygnie zmielic 2 x.Do maku dodac utarte z cukrem zółtka , miód ,bułkę tartą , rodzynki , olejek migdałowy i na końcu pianę ubitą wczesniej z białek połaczyc i gotowe
Masa serowa:ser zmielic 2x ,ubi białka ,margarynę utrzec dodac cukier puder , żółtka , ser delikatnie mieszając dodawac pozostałe składniki czyli:sok z cytryny,budyń , obydwie mąki z proszkiem i mieszankę keksową , suszone morele i ubite białka połaczyc wszystko bardzo delikatnie i masa gotowa
do wyłozonej wcześniej blaszki ciastem dajemy na przeniam trochę masy makowej , trochę serowej az do wykorzystania składników .Ja tak nakładałam żeby na wierzchu na całości wyrównac serem.Włozyc do piekarnika nagrzanego do 190 stopni piec ok 1 godzinę .Upieczone ciasto po schłodzeniu ozdobic .