Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z rodzynkami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Składniki
Rodzynki i skórkę zalej rumem z wodą. W ciepłym mleku rozetrzyj drożdże, dodaj łyżeczkę cukru, odstaw na 15 minut. Mąkę wymieszaj z aromatem, wlej drożdże, jajko, masło i cukier.
Wyrób ciasto, przykryj folią spożywczą, odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godz. Bakalie odsącz, orzechy posiekaj.
Do ciasta dodaj bakalie, zagnieć, uformuj z ciasta wałek, spłaszcz je ręką. Przykryj folią, odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Piecz przez 30 minut 180°C. Posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień