Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisielu cytrynowego, skórki cyrynowej oraz soku cytrynowego idealna na wielkanocny stół .
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1013
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 91
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1137
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 191
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1013
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 91
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1137
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 191
Składniki
Jajka z cukrem ubij do białości , dodaj olej. Do kefiru dodaj sok , skórkę otartą z cytryny oraz sodę wymieszaj i dodaj do masy jajecznej.
Następnie przesianą mąkę i kisiel. Dokładnie wymieszaj .Na koniec dodaj opakowanie skórki cytrynowej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą .
Silikonową formę na babkę z kominem posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i przelej ciasto .
Babkę piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni lub do suchego patyczka na złoty kolor.
Babkę po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .