Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tymbaliki z łososia"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Składniki
porcji, czas ok. 50 min; porcja – 450 kcal, cena 3,20 zł
Pęczek koperku op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz, oderwij piórka z gałązek i drobno je posiekaj. Masło włóż do miski, poczekaj aż zmięknie, rozetrzyj.
Do masła wsyp posiekany koperek. Dodaj serek (naturalny, śmietankowy lub czosnkowy). Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Również dodaj do masła. Wszystkie starannie utrzyj, dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj 5 małych salaterek lub filiżanek. Każdą z nich wyłóż folią spożywczą (tak, by jej końce wystawały), a następnie plasterkami wędzonego łososia.
Nałóż przygotowaną masę serowo-maślaną, dociśnij, przykryj płatkami ryby. Całość wstaw do lodówki na minimum 3 godziny, aby masa całkowicie zastygła.
Po tym czasie, pociągając za wystające kawałki folii spożywczej, wyjmij tymbaliki na półmisek. Udekoruj plasterkami sparzonej cytryny oraz ziołami.Źródło: Świat kobiety