Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa, szybka, puszysta szarlotka
Żółtka należy oddzielić od białek.
Miękką margarynę należy utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Nie przestając ucierać, dodawać kolejno po jednym żółtku.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać je porcjami do masy maślano-jajecznej. Po każdej porcji wymieszać wszystko przy pomocy miksera.
Białka ubić na sztywna pianę, delikatnie za pomocą szpatułki wmieszać je w ciasto.
Na dno formy posmarowanej tłuszczem wyłożyć 3/4 ciasta, lekko wyrównać, wyłożyć na nie mus jabłkowy, wyrównać.
Łyżką, punktowo wyłożyć na mus pozostałe ciasto i delikatnie wyrównać.
Ciasto piec ok. 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :-)
Owsiane naleśniki z mąki razowej z musem jabłkowym z karmelizowanymi orzechami
Odsłon: 5841
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2315
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 68
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 84
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 175
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 52
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 68
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 84
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 175
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 52
Składniki
Żółtka należy oddzielić od białek. Miękką margarynę należy utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Nie przestając ucierać, dodawać kolejno po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać je porcjami do masy maślano-jajecznej. Po każdej porcji wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Białka ubić na sztywna pianę, delikatnie za pomocą szpatułki wmieszać je w ciasto. Na dno formy posmarowanej tłuszczem wyłożyć 3/4 ciasta, lekko wyrównać, wyłożyć na nie mus jabłkowy, wyrównać. Łyżką, punktowo wyłożyć na mus pozostałe ciasto i delikatnie wyrównać. Ciasto piec ok. 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 286
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 67