Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa, szybka, puszysta szarlotka
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1099
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4742
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1388
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1099
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4742
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1388
Składniki
Żółtka należy oddzielić od białek. Miękką margarynę należy utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Nie przestając ucierać, dodawać kolejno po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać je porcjami do masy maślano-jajecznej. Po każdej porcji wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Białka ubić na sztywna pianę, delikatnie za pomocą szpatułki wmieszać je w ciasto. Na dno formy posmarowanej tłuszczem wyłożyć 3/4 ciasta, lekko wyrównać, wyłożyć na nie mus jabłkowy, wyrównać. Łyżką, punktowo wyłożyć na mus pozostałe ciasto i delikatnie wyrównać. Ciasto piec ok. 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :-)