Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa, szybka, puszysta szarlotka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8452
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8452
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Żółtka należy oddzielić od białek. Miękką margarynę należy utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Nie przestając ucierać, dodawać kolejno po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać je porcjami do masy maślano-jajecznej. Po każdej porcji wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Białka ubić na sztywna pianę, delikatnie za pomocą szpatułki wmieszać je w ciasto. Na dno formy posmarowanej tłuszczem wyłożyć 3/4 ciasta, lekko wyrównać, wyłożyć na nie mus jabłkowy, wyrównać. Łyżką, punktowo wyłożyć na mus pozostałe ciasto i delikatnie wyrównać. Ciasto piec ok. 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :-)