Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i cukinią"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Składniki
Bakłażany i cukinie umyj, pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, również pokrój w plastry. Cukinie i bakłażany, odsącz, smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
W moździerzu rozgnieć czosnek z solą i pieprzem, połącz z masłem, dokładnie wymieszaj. Masą maślaną wysmaruj naczynie żaroodporne, układaj w nim naprzemiennie bakłażany, cukinie i pomidory. Wierzch posyp startym parmezanem.
Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C . Po wyjęciu z piekarnika posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do drugiego dania. Do zapiekanki możesz też dodać na spód plastry usmażonych ziemniaków i usmażonej cebuli.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień