Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i cukinią"
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 480
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1634
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 120
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 480
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1634
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 120
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Bakłażany i cukinie umyj, pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, również pokrój w plastry. Cukinie i bakłażany, odsącz, smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
W moździerzu rozgnieć czosnek z solą i pieprzem, połącz z masłem, dokładnie wymieszaj. Masą maślaną wysmaruj naczynie żaroodporne, układaj w nim naprzemiennie bakłażany, cukinie i pomidory. Wierzch posyp startym parmezanem.
Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C . Po wyjęciu z piekarnika posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do drugiego dania. Do zapiekanki możesz też dodać na spód plastry usmażonych ziemniaków i usmażonej cebuli.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień