Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciastka z mąki żytniej, z dodatkiem suszonych śliwek i soku pomarańczowego. Bez cukru, tylko z dodatkiem miodu.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 192
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25116
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 192
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25116
Składniki
Do miski wbijamy jajko, sól, dodajemy miód i olej. Mieszamy. Dodajemy mąkę z sodą, płatki owsiane, wlewamy sok z połówki pomarańczy i dorzucamy pokrojone suszone śliwki. Mieszamy łyżką, ciasto ma dość klejącą konsystencję.
Na blaszkę w piekarniku kładziemy papier do pieczenia i układamy na nim nasze ciastka. Formujemy nieduże kulki i lekko spłaszczamy. Ciasta rosną, więc zostawić odstęp między nimi. Pieczemy około 10 minut w temp. 180 st. Ciastka muszą być lekko brązowe, pozostaną miękkie przy wyjmowaniu, to nie są ciastka twarde. Ostudzić. Można udekorować czekoladą ale i bez niej smakują wyśmienicie. A ten zapach ...;)