Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciastka z mąki żytniej, z dodatkiem suszonych śliwek i soku pomarańczowego. Bez cukru, tylko z dodatkiem miodu.
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Składniki
Do miski wbijamy jajko, sól, dodajemy miód i olej. Mieszamy. Dodajemy mąkę z sodą, płatki owsiane, wlewamy sok z połówki pomarańczy i dorzucamy pokrojone suszone śliwki. Mieszamy łyżką, ciasto ma dość klejącą konsystencję.
Na blaszkę w piekarniku kładziemy papier do pieczenia i układamy na nim nasze ciastka. Formujemy nieduże kulki i lekko spłaszczamy. Ciasta rosną, więc zostawić odstęp między nimi. Pieczemy około 10 minut w temp. 180 st. Ciastka muszą być lekko brązowe, pozostaną miękkie przy wyjmowaniu, to nie są ciastka twarde. Ostudzić. Można udekorować czekoladą ale i bez niej smakują wyśmienicie. A ten zapach ...;)