Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu z kotletem mielonym. ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 774
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 774
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
Zacznijmy od umycia i obrania buraków. Buraki kroimy na paseczki. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć buraki.
W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle na drugiej patelni.
Buraki zalać bulionem, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Dodać cebulę. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i dusić aż do odparowania wody.
Korniszony pokroić w paski, dodać do buraków. Wymieszać. Smacznego! :)