Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu z kotletem mielonym. ;)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Zacznijmy od umycia i obrania buraków. Buraki kroimy na paseczki. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć buraki.
W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle na drugiej patelni.
Buraki zalać bulionem, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Dodać cebulę. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i dusić aż do odparowania wody.
Korniszony pokroić w paski, dodać do buraków. Wymieszać. Smacznego! :)