Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu z kotletem mielonym. ;)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
Składniki
Zacznijmy od umycia i obrania buraków. Buraki kroimy na paseczki. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć buraki.
W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle na drugiej patelni.
Buraki zalać bulionem, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Dodać cebulę. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i dusić aż do odparowania wody.
Korniszony pokroić w paski, dodać do buraków. Wymieszać. Smacznego! :)