Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu z kotletem mielonym. ;)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1054
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 556
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1054
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 556
Składniki
Zacznijmy od umycia i obrania buraków. Buraki kroimy na paseczki. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć buraki.
W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle na drugiej patelni.
Buraki zalać bulionem, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Dodać cebulę. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i dusić aż do odparowania wody.
Korniszony pokroić w paski, dodać do buraków. Wymieszać. Smacznego! :)