Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta chlebek własnego wyrobu jest najlepszy ,a jeszcze w takim połączeniu to fantazja:)
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 422
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2897
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1995
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7409
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 422
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2897
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1995
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7409
Składniki
Mąki ,drożdzę wymieszać ,dodać sól ,miód ,gorącą wodęi wyrobić ciasto na gładką masę. Dodać płatki migdałowe,połowę sezamu i wyrobić jeszcze raz. Odstawić ciasto pod przykryciem na 15 min. Mokrą ręką nałożyć ciasto do dwóch wąkich foremek ,wczesniej wysmarowanych masłem. Wyrównać ciasto ,posypać sezamem i płatkami migdałów. Dać do nagrzanego piekarnika do 100st. i uchylić drzwiczki. Kiedy ciasto wyrośnie zwiększyć temp.do 200st zamknąc drzwiczki i piec do zrumienienia i suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć chleby na kratkę i wystudzić. Smacznego !