Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta chlebek własnego wyrobu jest najlepszy ,a jeszcze w takim połączeniu to fantazja:)
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 459
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1363
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 219
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 459
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1363
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 219
Składniki
Mąki ,drożdzę wymieszać ,dodać sól ,miód ,gorącą wodęi wyrobić ciasto na gładką masę. Dodać płatki migdałowe,połowę sezamu i wyrobić jeszcze raz. Odstawić ciasto pod przykryciem na 15 min. Mokrą ręką nałożyć ciasto do dwóch wąkich foremek ,wczesniej wysmarowanych masłem. Wyrównać ciasto ,posypać sezamem i płatkami migdałów. Dać do nagrzanego piekarnika do 100st. i uchylić drzwiczki. Kiedy ciasto wyrośnie zwiększyć temp.do 200st zamknąc drzwiczki i piec do zrumienienia i suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć chleby na kratkę i wystudzić. Smacznego !