Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta chlebek własnego wyrobu jest najlepszy ,a jeszcze w takim połączeniu to fantazja:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Mąki ,drożdzę wymieszać ,dodać sól ,miód ,gorącą wodęi wyrobić ciasto na gładką masę. Dodać płatki migdałowe,połowę sezamu i wyrobić jeszcze raz. Odstawić ciasto pod przykryciem na 15 min. Mokrą ręką nałożyć ciasto do dwóch wąkich foremek ,wczesniej wysmarowanych masłem. Wyrównać ciasto ,posypać sezamem i płatkami migdałów. Dać do nagrzanego piekarnika do 100st. i uchylić drzwiczki. Kiedy ciasto wyrośnie zwiększyć temp.do 200st zamknąc drzwiczki i piec do zrumienienia i suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć chleby na kratkę i wystudzić. Smacznego !