Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta chlebek własnego wyrobu jest najlepszy ,a jeszcze w takim połączeniu to fantazja:)
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 133
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 225
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 133
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 225
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Składniki
Mąki ,drożdzę wymieszać ,dodać sól ,miód ,gorącą wodęi wyrobić ciasto na gładką masę. Dodać płatki migdałowe,połowę sezamu i wyrobić jeszcze raz. Odstawić ciasto pod przykryciem na 15 min. Mokrą ręką nałożyć ciasto do dwóch wąkich foremek ,wczesniej wysmarowanych masłem. Wyrównać ciasto ,posypać sezamem i płatkami migdałów. Dać do nagrzanego piekarnika do 100st. i uchylić drzwiczki. Kiedy ciasto wyrośnie zwiększyć temp.do 200st zamknąc drzwiczki i piec do zrumienienia i suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć chleby na kratkę i wystudzić. Smacznego !