Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta chlebek własnego wyrobu jest najlepszy ,a jeszcze w takim połączeniu to fantazja:)
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 100
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1828
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6316
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 100
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1828
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6316
Składniki
Mąki ,drożdzę wymieszać ,dodać sól ,miód ,gorącą wodęi wyrobić ciasto na gładką masę. Dodać płatki migdałowe,połowę sezamu i wyrobić jeszcze raz. Odstawić ciasto pod przykryciem na 15 min. Mokrą ręką nałożyć ciasto do dwóch wąkich foremek ,wczesniej wysmarowanych masłem. Wyrównać ciasto ,posypać sezamem i płatkami migdałów. Dać do nagrzanego piekarnika do 100st. i uchylić drzwiczki. Kiedy ciasto wyrośnie zwiększyć temp.do 200st zamknąc drzwiczki i piec do zrumienienia i suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć chleby na kratkę i wystudzić. Smacznego !