Do góry

Dodatki Przepis na:

Masło klarowane

Masło klarowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 769

Dodano:

Odsłon: 655

Prawdziwe masło klarowane. Przepis pochodzi z 417 odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 3 kostki masła
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Masło klarowane

Przygotowanie

  1. Masło przełożyć do garnka i roztopić na bardzo małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i podgrzewać nadal, mieszając od czasu do czasu. Gdy na wierzchu zbierze się piana, usunąć ją delikatnie za pomocą łyżki. Pod spodem będzie już czysty tłuszcz, czyli sklarowane masło. Przelać do słoika i odstawić do wystudzenia. Można przechowywać w temperaturze pokojowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń