Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe masło klarowane. Przepis pochodzi z 417 odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Masło przełożyć do garnka i roztopić na bardzo małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i podgrzewać nadal, mieszając od czasu do czasu. Gdy na wierzchu zbierze się piana, usunąć ją delikatnie za pomocą łyżki. Pod spodem będzie już czysty tłuszcz, czyli sklarowane masło. Przelać do słoika i odstawić do wystudzenia. Można przechowywać w temperaturze pokojowej.