Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast surówki jako dodatek do mięsa przygotuj pieczony kalafior w panierce. Szybkie, proste przygotowanie, można podać na niedzielny obiad lub święta.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1504
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8275
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 199
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4293
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1504
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8275
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 199
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4293
Składniki
1. Kalafior myję, dzielę na mniejsze różyczki. 2. Do miski wsypuję mąkę, sól, paprykę słodką, czosnek, dodaję ketchup, miód i mieszając wlewam stopniowo mleko. 3. W cieście zanurzam każdą różyczkę kalafiora.
4. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Kalafior gotowy, jako dodatek do mięsa. 6. Smacznego.