Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pastę z awokado, czyli popularne guacamole. Lubię przygotowywać guacamole do meksykańskich dań takich jak chili czy nachosy, bo wprowadza przyjemny element łagodzący. Zdarza mi się też wykorzystać guacamole jako dodatek do pikantnych placków albo nawet pastę do kanapek.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2112
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 102
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 653
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 735
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2112
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 102
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 653
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 735
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Składniki
Awokado rozkrój i usuń z nich pestki. Wydrąż miąższ do miseczki i rozgnieć widelcem.
Zieloną cebulkę oraz świeżą kolendrę pokrój drobno i dodaj do awokado.
Wlej sok z limonki.
Przypraw solą i dokładniej wymieszaj.
Smacznego!