Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 190
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 526
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27074
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 190
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 526
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27074
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju (na złoty kolor). Do zrumienionej cebuli wlać śmietankę -może być 12%, 18%, 30% ,można pomieszać dwie różne. Ważne by była słodka-rzadka. Ja tym razem akurat dodałam 30% (330 ml z Biedronki :) bo taką miałam w lodówce:). Do tego wrzucić poszatkowany koperek (ja kroje nożyczkami , bo mi łatwiej i drobniej się tnie :-). Ilość według upodobania. Ja tutaj dodałam 5 łyżek (bo moje dzieci uwielbiają ten sos , i tylko w tej postaci wcinają koperek, dlatego staram się go dodać jak najwięcej :-). Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak ktoś woli można dodać vegety). Gotować sos ,aż zgęstnieje (do uzyskania wymaganej konsystencji), od czasu do czasu mieszając (przez pierwsze ok. 5 min.trzeba go pilnować bo może wykipieć) . Ja gotowałam ok.15 min.
Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju (na złoty kolor). Do zrumienionej cebuli wlać śmietankę -może być 12%, 18%, 30% ,można pomieszać dwie różne. Ważne by była słodka-rzadka. Ja tym razem akurat dodałam 30% (330 ml z Biedronki :) bo taką miałam w lodówce:). Do tego wrzucić poszatkowany koperek (ja kroje nożyczkami , bo mi łatwiej i drobniej się tnie :-). Ilość według upodobania. Ja tutaj dodałam 5 łyżek (bo moje dzieci uwielbiają ten sos , i tylko w tej postaci wcinają koperek, dlatego staram się go dodać jak najwięcej :-). Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak ktoś woli można dodać vegety). Gotować sos ,aż zgęstnieje (do uzyskania wymaganej konsystencji), od czasu do czasu mieszając (przez pierwsze ok. 5 min.trzeba go pilnować bo może wykipieć) . Ja gotowałam ok.15 min.
Ja zawsze podaje go z ziemniakami (najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami :-) , kotlecikami z piersi kurczaka i buraczkami (własnej roboty :) . To jest ulubione danie moich dzieci :-)
Ja zawsze podaje go z ziemniakami (najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami :-) , kotlecikami z piersi kurczaka i buraczkami (własnej roboty :) . To jest ulubione danie moich dzieci :-)