Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 69
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 69
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju (na złoty kolor). Do zrumienionej cebuli wlać śmietankę -może być 12%, 18%, 30% ,można pomieszać dwie różne. Ważne by była słodka-rzadka. Ja tym razem akurat dodałam 30% (330 ml z Biedronki :) bo taką miałam w lodówce:). Do tego wrzucić poszatkowany koperek (ja kroje nożyczkami , bo mi łatwiej i drobniej się tnie :-). Ilość według upodobania. Ja tutaj dodałam 5 łyżek (bo moje dzieci uwielbiają ten sos , i tylko w tej postaci wcinają koperek, dlatego staram się go dodać jak najwięcej :-). Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak ktoś woli można dodać vegety). Gotować sos ,aż zgęstnieje (do uzyskania wymaganej konsystencji), od czasu do czasu mieszając (przez pierwsze ok. 5 min.trzeba go pilnować bo może wykipieć) . Ja gotowałam ok.15 min.
Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju (na złoty kolor). Do zrumienionej cebuli wlać śmietankę -może być 12%, 18%, 30% ,można pomieszać dwie różne. Ważne by była słodka-rzadka. Ja tym razem akurat dodałam 30% (330 ml z Biedronki :) bo taką miałam w lodówce:). Do tego wrzucić poszatkowany koperek (ja kroje nożyczkami , bo mi łatwiej i drobniej się tnie :-). Ilość według upodobania. Ja tutaj dodałam 5 łyżek (bo moje dzieci uwielbiają ten sos , i tylko w tej postaci wcinają koperek, dlatego staram się go dodać jak najwięcej :-). Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak ktoś woli można dodać vegety). Gotować sos ,aż zgęstnieje (do uzyskania wymaganej konsystencji), od czasu do czasu mieszając (przez pierwsze ok. 5 min.trzeba go pilnować bo może wykipieć) . Ja gotowałam ok.15 min.
Ja zawsze podaje go z ziemniakami (najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami :-) , kotlecikami z piersi kurczaka i buraczkami (własnej roboty :) . To jest ulubione danie moich dzieci :-)
Ja zawsze podaje go z ziemniakami (najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami :-) , kotlecikami z piersi kurczaka i buraczkami (własnej roboty :) . To jest ulubione danie moich dzieci :-)