Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos;; tzatzyki; wyśmienity dodatek do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych,ryb oraz wędlin.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30790
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3577
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30790
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3577
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Składniki
Ogórki obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.Posolić wymieszać,odstawić aby dobrze puściły sok.Teraz bardzo ważna czynność,wyciskać tak długo wodę z ogórków aż zrobią się w mirę suche
Ogórki obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.Posolić wymieszać,odstawić aby dobrze puściły sok.Teraz bardzo ważna czynność,wyciskać tak długo wodę z ogórków aż zrobią się w mirę suche
Teraz dodajemy zmiażdżony czosnek[,jak będzie mało słone to doprawić,]oraz pieprz i mieszamy aby wszystko się dobrze połączyło.Następnie wlewamy oliwę i znów mieszamy aż masa będzie jednolita Teraz kolej na jogurt,po włożeniu jogurtu znów mieszamy aby uzyskać jednolitą masę.
Teraz dodajemy zmiażdżony czosnek[,jak będzie mało słone to doprawić,]oraz pieprz i mieszamy aby wszystko się dobrze połączyło.Następnie wlewamy oliwę i znów mieszamy aż masa będzie jednolita Teraz kolej na jogurt,po włożeniu jogurtu znów mieszamy aby uzyskać jednolitą masę.
Teraz odsawiamy sałatkę na 2-3 godziny w chłodne miejsce.najlepsza jest na drugi dzień.SMACZNEGO..