Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nadejdą zimowe dni, warto mieć pod ręką pyszny, domowy sok jabłkowy. Taki napój świetnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty lub wody. Podpowiemy ci, jak zrobić domowy sok z jabłek na zimę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17217
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17217
Składniki
Zacznij od umycia jabłek, następnie pokrój je w ćwiartki pozbywając się pestek. Jabłka wrzuć do sokowirówki. Uzyskany sok wlej do garnka i zagotuj. Zbierz z niego pianę, która powstanie podczas podgrzewania.
Dodaj cukier według uznania oraz wsyp porządną szczyptę cynamonu. Rozlej sok do czystych i wyparzonych butelek.
Sok w butelkach zapasteryzuj przez kwadrans w garnku. Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.