Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwas jabłkowy"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30802
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3581
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2908
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1095
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30802
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3581
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2908
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1095
Składniki
Do duże go naczynia szklanego lub kamiennego włóż drobno pokrojone, nieobrane jabłka. Wsyp ro dzynki i cukier. Zalej ciepłą wodą. Do ochłodzonego płynu dodaj roztarte z cukrem drożdże. Pozostaw do sfermentowania w ciepłym miejscu.
Przecedź przez gazę, nalej do butelek, szczelnie zamknij. Przechowuj w temperaturze pokojowej.
Jakie ma działanie? Bogaty w bioflawonoidy kwas chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Wzmacnia układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy. Oczyszcza jelita i motywuje je do lepszej pracy.Źródło: Życie na gorąco