Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwas jabłkowy"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 134
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31306
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 134
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31306
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Do duże go naczynia szklanego lub kamiennego włóż drobno pokrojone, nieobrane jabłka. Wsyp ro dzynki i cukier. Zalej ciepłą wodą. Do ochłodzonego płynu dodaj roztarte z cukrem drożdże. Pozostaw do sfermentowania w ciepłym miejscu.
Przecedź przez gazę, nalej do butelek, szczelnie zamknij. Przechowuj w temperaturze pokojowej.
Jakie ma działanie? Bogaty w bioflawonoidy kwas chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Wzmacnia układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy. Oczyszcza jelita i motywuje je do lepszej pracy.Źródło: Życie na gorąco