Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma MOC rozgrzewającą :) można herbatę pić z dodatkami, a można wypić cudowny napar bez herbaty, co potęguje smak i aromat owych dodatków - proporcje dla 6 osób - z zakupów po 1 szt każdego składnika oraz w przeliczeniu na szklankę 330ml.
Imbir obieram, dzielę na słupki - 1 słupek do 1 szklanki, ale pokrojony na 3-4 mniejsze słupki.
Cytrusy porządnie sparzam, czasem częściowo obieram (im więcej skórki, tym bardziej intensywny aromat). Kroję w plastry i dodaję do szklanek po 1 , a co zostanie do dzbanka.
Pigwę:
1. jeśli świeża sparzam i kroję w plastry.
2. Dodaję bezpośrednio ze słoiczka, na który przepis jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-pigwa-zamiast-cytryny-do-herbaty,153842,domowapiwniczka.html
3. Jesli mam jeszcze niezabutelkowaną nalewkę, wyciągam ze słoja kawałek pigwy i napar jest z "prądem" :) a przepis o tu:
https://smaker.pl/przepis-pigwowka,154460,domowapiwniczka.html
Zalewam wrzątkiem. Wyciskam łyżką sok z cytrusów.
Dodaję cynamon.
Pozwalam smakom przenikać się przez kilka minut, aż napar osiągnie temperaturę zdatną do picia :)
Słodzę miodem :))
W długie jesienne i zimowe wieczory delektuję się smakiem, aromatem ... napar rozgrzewa ciało a blask świec i dobra książka duszę.
Pigwowiec zawiera dużo witaminę C i jest świetnym dodatkiem do herbaty. Dosko...
Odsłon: 3046
Niesamowicie łatwe do przygotowania, ale bardzo smaczne ciasteczka. Ciasteczk...
Odsłon: 1939
Zdrowa , aromatyczna , smakowa . Zielona herbata jak lekarstwo .
Odsłon: 524
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 156
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 64
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 69
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 156
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 64
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 69
Składniki
Imbir obieram, dzielę na słupki - 1 słupek do 1 szklanki, ale pokrojony na 3-4 mniejsze słupki. Cytrusy porządnie sparzam, czasem częściowo obieram (im więcej skórki, tym bardziej intensywny aromat). Kroję w plastry i dodaję do szklanek po 1 , a co zostanie do dzbanka. Pigwę: 1. jeśli świeża sparzam i kroję w plastry. 2. Dodaję bezpośrednio ze słoiczka, na który przepis jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-pigwa-zamiast-cytryny-do-herbaty,153842,domowapiwniczka.html 3. Jesli mam jeszcze niezabutelkowaną nalewkę, wyciągam ze słoja kawałek pigwy i napar jest z "prądem" :) a przepis o tu: https://smaker.pl/przepis-pigwowka,154460,domowapiwniczka.html
Zalewam wrzątkiem. Wyciskam łyżką sok z cytrusów.
Dodaję cynamon. Pozwalam smakom przenikać się przez kilka minut, aż napar osiągnie temperaturę zdatną do picia :)
Słodzę miodem :)) W długie jesienne i zimowe wieczory delektuję się smakiem, aromatem ... napar rozgrzewa ciało a blask świec i dobra książka duszę.
Przepisy Napoje
Napoje
Limoncello - nalewka ze skórek cytryny
Napoje
Nalewka z czereśni na spirytusie
Napoje
Nalewka na cukierkach lodowych
Napoje
Lemoniada z ogórkiem zielonym, cytryną i miętą
Limoncello - nalewka ze skórek cytryny
Cytrynowa nalewka o pięknym, intensywnym kolorze. Cudownie smakuje schłodzona...
Odsłon: 178
Nalewka z czereśni na spirytusie
Nalewka z czereśni o niepowtarzalnym smaku. Doskonała na serce, bezsenność or...
Odsłon: 153