Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma MOC rozgrzewającą :) można herbatę pić z dodatkami, a można wypić cudowny napar bez herbaty, co potęguje smak i aromat owych dodatków - proporcje dla 6 osób - z zakupów po 1 szt każdego składnika oraz w przeliczeniu na szklankę 330ml.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 861
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 738
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 112
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 1489
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 433
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 63
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 861
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 738
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 112
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 1489
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 433
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 63
Składniki
Imbir obieram, dzielę na słupki - 1 słupek do 1 szklanki, ale pokrojony na 3-4 mniejsze słupki. Cytrusy porządnie sparzam, czasem częściowo obieram (im więcej skórki, tym bardziej intensywny aromat). Kroję w plastry i dodaję do szklanek po 1 , a co zostanie do dzbanka. Pigwę: 1. jeśli świeża sparzam i kroję w plastry. 2. Dodaję bezpośrednio ze słoiczka, na który przepis jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-pigwa-zamiast-cytryny-do-herbaty,153842,domowapiwniczka.html 3. Jesli mam jeszcze niezabutelkowaną nalewkę, wyciągam ze słoja kawałek pigwy i napar jest z "prądem" :) a przepis o tu: https://smaker.pl/przepis-pigwowka,154460,domowapiwniczka.html
Zalewam wrzątkiem. Wyciskam łyżką sok z cytrusów.
Dodaję cynamon. Pozwalam smakom przenikać się przez kilka minut, aż napar osiągnie temperaturę zdatną do picia :)
Słodzę miodem :)) W długie jesienne i zimowe wieczory delektuję się smakiem, aromatem ... napar rozgrzewa ciało a blask świec i dobra książka duszę.