Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma MOC rozgrzewającą :) można herbatę pić z dodatkami, a można wypić cudowny napar bez herbaty, co potęguje smak i aromat owych dodatków - proporcje dla 6 osób - z zakupów po 1 szt każdego składnika oraz w przeliczeniu na szklankę 330ml.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18276
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18276
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Imbir obieram, dzielę na słupki - 1 słupek do 1 szklanki, ale pokrojony na 3-4 mniejsze słupki. Cytrusy porządnie sparzam, czasem częściowo obieram (im więcej skórki, tym bardziej intensywny aromat). Kroję w plastry i dodaję do szklanek po 1 , a co zostanie do dzbanka. Pigwę: 1. jeśli świeża sparzam i kroję w plastry. 2. Dodaję bezpośrednio ze słoiczka, na który przepis jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-pigwa-zamiast-cytryny-do-herbaty,153842,domowapiwniczka.html 3. Jesli mam jeszcze niezabutelkowaną nalewkę, wyciągam ze słoja kawałek pigwy i napar jest z "prądem" :) a przepis o tu: https://smaker.pl/przepis-pigwowka,154460,domowapiwniczka.html
Zalewam wrzątkiem. Wyciskam łyżką sok z cytrusów.
Dodaję cynamon. Pozwalam smakom przenikać się przez kilka minut, aż napar osiągnie temperaturę zdatną do picia :)
Słodzę miodem :)) W długie jesienne i zimowe wieczory delektuję się smakiem, aromatem ... napar rozgrzewa ciało a blask świec i dobra książka duszę.