Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco pysznego alkoholu nie zawróci nam w głowie. Polecam na słodko i wytrawnie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2057
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5478
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5511
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2057
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5478
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5511
Składniki
Krawędzie każdego kieliszka zanurzam w płynnym miodzie i od razu wkładam do drobnego cukru. W ten sposób na każdym kieliszku powstanie cukrowa obwódka. Opłukany rozmaryn przycinam do wysokości nieco ponad szklanki. Z dołu obrywam trochę liści i wbijam po 3-4 winogrona. Do każdej szklanki wkładam po 4 żurawiny , jedną gałązkę rozmarynu i 2-3 kostki lodu. Dolewam schłodzone Prosecco, lub wino półsłodkie. W wersji słodszej można dolać sok żurawinowy.