Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco pysznego alkoholu nie zawróci nam w głowie. Polecam na słodko i wytrawnie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 378
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 378
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
Krawędzie każdego kieliszka zanurzam w płynnym miodzie i od razu wkładam do drobnego cukru. W ten sposób na każdym kieliszku powstanie cukrowa obwódka. Opłukany rozmaryn przycinam do wysokości nieco ponad szklanki. Z dołu obrywam trochę liści i wbijam po 3-4 winogrona. Do każdej szklanki wkładam po 4 żurawiny , jedną gałązkę rozmarynu i 2-3 kostki lodu. Dolewam schłodzone Prosecco, lub wino półsłodkie. W wersji słodszej można dolać sok żurawinowy.