Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco pysznego alkoholu nie zawróci nam w głowie. Polecam na słodko i wytrawnie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12124
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155566
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1223
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12124
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155566
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1223
Składniki
Krawędzie każdego kieliszka zanurzam w płynnym miodzie i od razu wkładam do drobnego cukru. W ten sposób na każdym kieliszku powstanie cukrowa obwódka. Opłukany rozmaryn przycinam do wysokości nieco ponad szklanki. Z dołu obrywam trochę liści i wbijam po 3-4 winogrona. Do każdej szklanki wkładam po 4 żurawiny , jedną gałązkę rozmarynu i 2-3 kostki lodu. Dolewam schłodzone Prosecco, lub wino półsłodkie. W wersji słodszej można dolać sok żurawinowy.