Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco pysznego alkoholu nie zawróci nam w głowie. Polecam na słodko i wytrawnie.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25045
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25045
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 152
Składniki
Krawędzie każdego kieliszka zanurzam w płynnym miodzie i od razu wkładam do drobnego cukru. W ten sposób na każdym kieliszku powstanie cukrowa obwódka. Opłukany rozmaryn przycinam do wysokości nieco ponad szklanki. Z dołu obrywam trochę liści i wbijam po 3-4 winogrona. Do każdej szklanki wkładam po 4 żurawiny , jedną gałązkę rozmarynu i 2-3 kostki lodu. Dolewam schłodzone Prosecco, lub wino półsłodkie. W wersji słodszej można dolać sok żurawinowy.