Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco pysznego alkoholu nie zawróci nam w głowie. Polecam na słodko i wytrawnie.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 43
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 687
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2234
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 40
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 43
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 687
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2234
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 40
Składniki
Krawędzie każdego kieliszka zanurzam w płynnym miodzie i od razu wkładam do drobnego cukru. W ten sposób na każdym kieliszku powstanie cukrowa obwódka. Opłukany rozmaryn przycinam do wysokości nieco ponad szklanki. Z dołu obrywam trochę liści i wbijam po 3-4 winogrona. Do każdej szklanki wkładam po 4 żurawiny , jedną gałązkę rozmarynu i 2-3 kostki lodu. Dolewam schłodzone Prosecco, lub wino półsłodkie. W wersji słodszej można dolać sok żurawinowy.