Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bułeczki, idealne na śniadanie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1130
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1136
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13158
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1130
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1136
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13158
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wyrabiamy do momentu uzyskania gładkiej i elastycznej konsystencji. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy bułeczki. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Bułeczki przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)