Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z twarogu i płatków owsianych to doskonały przepis na domowe pieczywo bez użycia mąki. Sprawdzi się doskonale w diecie osób nietolerujących glutenu. Przygotowanie takiego chlebka jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu. Pieczywo długo zachowuje swoją świeżość, a do tego jest niesamowicie sycące. Już po dwóch kromkach będziecie najedzeni.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 55
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 438
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1378
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 55
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 438
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1378
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Składniki
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć go widelcem. Dodaj płatki owsiane, wsyp proszek do pieczenia i szczyptę soli. Następnie dodaj jajka. Składniki zmiksuj blenderem na gładką masę.
Do ciasta wsyp ziarna słonecznika i siemienia lnianego. Składniki wymieszaj.
Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Od góry pieczywo dla dekoracji posyp ziarnami słonecznika. Chlebek z twarogu i płatków owsianych piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Upieczony chlebek wyciągnij z piekarnika, odstaw na około 15 minut do przestygnięcia, następnie wyciągnij pieczywo z blaszki. Serwuj jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych lub jako składnik kanapek.