Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na wykonanie śniadaniowych, smacznych, pszennych bułek.
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3794
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 240
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 324
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3794
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 240
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 324
Składniki
Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto na bułki, dodajemy olej, sól i rozrobione w pół szklanki ciepłej wody z mlekiem drożdże oraz pozostałą wodę z mlekiem. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po godzinie ponownie przez chwilę wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy równe bułki i układamy na wcześniej przygotowanej blasze, przykrywamy i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie posypujemy mąką bułki i nadcinamy je tępą stroną noża. Nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem do 200 stopni Celsjusza. Wkładamy blachę z bułkami i pieczemy 25-30 minut. Wstawiamy na dno piekarnika miseczkę z zimną wodą. Upieczone bułki studzimy na kratce. Smacznego !!!!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Super pyszny chleb pszenny z naturalnych składników na grilla.
Odsłon: 106
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 478