Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden naleśnik o średnicy 25cm i nadzienie to tylko 230 kcal.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Jajka roztrzepać, dodać mleko i wodę i dokładnie wymieszać. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypać trochę mąk i mieszać, znowu trochę mąki i mieszać (można miksować)- tak, aby nie było grudek w cieście. Ciasto jest już gotowe. Ostawić je na około 20 minut, żeby mąka napęczniała. W tym czasie jabłka umyć i obrać oraz zetrzeć na tarce na średnich lub małych oczkach. Dodać cukier cynamonowy lub cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Patelnię teflonową postawić na palniku i usmażyć naleśniki (jeśli nie masz patelni teflonowej prawdopodobnie musisz użyć oleju do smażenia i dodaj też olej do ciasta kilka łyżek oleju, żeby naleśniki nie wpijały tego na którym je smażymy). Na naleśniki położyć porcję jabłek i zawinąć w rulonik. Takich naleśników już nie trzeba podsmażać. Smacznego!