Do góry

Przekąski Przepis na:

Babeczki z szynką szwarcwaldzką i groszkiem

Babeczki z szynką szwarcwaldzką i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2491

Dodano:

Odsłon: 6350

Szybka w wykonaniu przekąską podpatrzona w jednej z gazet :)

Składniki

  • SZYNKA SZWARCWALDZKA, 8 plastrów
  • cebula, 1/2
  • groszek, 1/2 szklanki
  • jajka, 4
  • parmezan starty, 50 g
  • olej, 1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Babeczki z szynką szwarcwaldzką i groszkiem

Przygotowanie

  1. Formę do muffinów natłuścić olejem. Wyłożyć foremki plastrami szynki tak aby powstały miseczki. Za resztce oleju zeszklić posiekaną cebulę. Jajka rozbełtać, dodać mleko, cebulę, groszek,sól, pieprz i starty ser. Powstała masę przelać do foremek. Piec 20 minut w temperaturze 180 C. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń