Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko-kwaśny smak :))) "niebo w ...."
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1472
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1472
Składniki
Białka ubić, stopniowo dodawać cukier i żółtka. Na końcu dodać wymieszane obie maki i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Piec 30 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na 2 części.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Wystudzić i wstawić na trochę do lodówki, żeby lekko stężała (trzeba pilnować, żeby całkiem nie stężała). Śmietanę ubić, dodać cukier puder i galaretkę.
Dno biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Z bitej śmietany odłożyć 4-5 łyżek i do tej odłożonej śmietany dodać dżem z czarnej porzeczki i delikatnie wymieszać, położyć na biszkopt posmarowany dżemem, a na to białą bitą śmietanę i przykryć pozostałym biszkoptem. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego