Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko-kwaśny smak :))) "niebo w ...."
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Białka ubić, stopniowo dodawać cukier i żółtka. Na końcu dodać wymieszane obie maki i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Piec 30 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na 2 części.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Wystudzić i wstawić na trochę do lodówki, żeby lekko stężała (trzeba pilnować, żeby całkiem nie stężała). Śmietanę ubić, dodać cukier puder i galaretkę.
Dno biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Z bitej śmietany odłożyć 4-5 łyżek i do tej odłożonej śmietany dodać dżem z czarnej porzeczki i delikatnie wymieszać, położyć na biszkopt posmarowany dżemem, a na to białą bitą śmietanę i przykryć pozostałym biszkoptem. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego