Do góry

Przekąski Przepis na:

croissanty z pesto,jajkiem i bekonem

croissanty z pesto,jajkiem i bekonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1388

Dodano:

Odsłon: 449

lato latem...owoce owocami...ale pysznie przyrządzony rogalik francuski smakuje zawsze i o każdej porze ;-) i na śniadanie i na lunch i jako główne danie oraz deserek ;-) jak najbardziej polecam smacznie ;-)

Składniki

  • croissanty 4 szt.
  • jajka 4 szt.
  • pesto mały słoiczek
  • plastry wędzonego bekonu
  • parmezan
  • bazylia świeża
  • Masło
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. rogaliki przecinamy na połowy,smarujemy odrobiną pesto,plastry boczku rumienimy na sklarowanym maśle krótko,układamy na rogalikach
    sadzone smażymy na patelni po bekonie,jak najbardziej,dodając odrobinę masła i układamy na bekonie ( albo odwrotnie- najpierw jajka a potem plastry bekonu )
    doprawiamy solą,pieprzem i wiórkami startego parmezanu,podajemy z listkami świeżej bazylii

  2. Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń