Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie sprawdzają się zarówno jako danie obiadowe jak i ciepła zakąska.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Do jajka dodać wodę i rozbełtać.
Cukinię obrać ze skórki i pokroić w talarki o grubości ok. 1 cm.
Na patelni rozgrzać olej.
Cukinię posolić z obu stron. Maczać w jajku, obtaczać w bułce i kłaść na gorącą olej.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Po nałożeniu na talerz udekorować pietruszką. Smacznego :)