Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duże pieczarki portobello to okazja do przygotowania dania, które pięknie prezentuje się na talerzu. Faszerować można wszystkim i podawać przy każdej okazji jako przystawka, danie główne albo na grilla. Są smaczne, zdrowe i proste w przygotowaniu.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Na suchej patelni prażymy orzechy nerkowca. Gdy będą rumiane zdejmujemy do ostygnięcia i kruszymy nożem lub w moździerzu
Czosnek siekamy, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie do zeszklenia. Dodajemy szpinak, ja go siekam, ale nie jest to konieczne można dodać liście w całości. Chwilę smażymy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do odparowania wody ze szpinaku. Dodajemy orzechy, pokruszone tofu i posiekaną natkę. Dokładnie mieszamy.
Przygotowanym farszem nadziewamy umyte i osuszone kapelusze portobello, posypujemy płatkami migdałów i zapiekamy w 160 st C przez 15 minut.
Przed podaniem skraplamy odrobiną soku z cytryny i posypujemy pieprzem. Smacznego!