Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duże pieczarki portobello to okazja do przygotowania dania, które pięknie prezentuje się na talerzu. Faszerować można wszystkim i podawać przy każdej okazji jako przystawka, danie główne albo na grilla. Są smaczne, zdrowe i proste w przygotowaniu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8527
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7006
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327443
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8527
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7006
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327443
Składniki
Na suchej patelni prażymy orzechy nerkowca. Gdy będą rumiane zdejmujemy do ostygnięcia i kruszymy nożem lub w moździerzu
Czosnek siekamy, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie do zeszklenia. Dodajemy szpinak, ja go siekam, ale nie jest to konieczne można dodać liście w całości. Chwilę smażymy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do odparowania wody ze szpinaku. Dodajemy orzechy, pokruszone tofu i posiekaną natkę. Dokładnie mieszamy.
Przygotowanym farszem nadziewamy umyte i osuszone kapelusze portobello, posypujemy płatkami migdałów i zapiekamy w 160 st C przez 15 minut.
Przed podaniem skraplamy odrobiną soku z cytryny i posypujemy pieprzem. Smacznego!