Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na jajka w sosie tatarskim własnej roboty. Przystawka szybka, pyszna, świąteczna i ładnie prezentująca się na wielkanocnym stole, zachęcam do wypróbowania!
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Wspaniała, aromatyczna i wilgotna cytrynowa babka z cukinią powstała przy oka...
Odsłon: 611
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 532
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Wspaniała, aromatyczna i wilgotna cytrynowa babka z cukinią powstała przy oka...
Odsłon: 611
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 532
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Szczypiorek umyć i pokroić. Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę, wrzucić na sitko. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić aby zmiękła i puściła wodę, odcedzić z nadmiaru wody.
Śmietanę i majonez połączyć, wlać wodę od grzybków, wymieszać dokładnie Cebulę, grzybki i ogórki połączyć razem, wrzucić do śmietany i majonezu, wymieszać, doprawić solą według uznania. Na półmisek wyłożyć sos tatarski, jajka przekroić na pół, ułożyć na sosie. Na każdym jajku zrobić kleks keczupu, posypać szczypiorkiem, gotowe!