Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 6577

Dzisiaj przepis na jajka w sosie tatarskim własnej roboty. Przystawka szybka, pyszna, świąteczna i ładnie prezentująca się na wielkanocnym stole, zachęcam do wypróbowania! 

Składniki

  • 3-4 większe ogórki słodko - kwaśne (jeśli ktoś lubi mogą być kiszone)
  • 1 mały słoiczek marynowanych grzybków w occie
  • 1 1/2 cebuli
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 -3 łyżki majonezu
  • woda od grzybków
  • keczup
  • sól
  • pęczek szczypiorku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Szczypiorek umyć i pokroić. Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę, wrzucić na sitko. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić aby zmiękła i puściła wodę, odcedzić z nadmiaru wody.

  2. Śmietanę i majonez połączyć, wlać wodę od grzybków, wymieszać dokładnie Cebulę, grzybki i ogórki połączyć razem, wrzucić do śmietany i majonezu, wymieszać, doprawić solą według uznania.

    Na półmisek wyłożyć sos tatarski, jajka przekroić na pół, ułożyć na sosie. Na każdym jajku zrobić kleks keczupu, posypać szczypiorkiem, gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń