Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 119
Dodano: 14.04.2019
Odsłon: 6997
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Jajka ugotować na twardo. Szczypiorek umyć i pokroić. Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę, wrzucić na sitko. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić aby zmiękła i puściła wodę, odcedzić z nadmiaru wody.
Śmietanę i majonez połączyć, wlać wodę od grzybków, wymieszać dokładnie Cebulę, grzybki i ogórki połączyć razem, wrzucić do śmietany i majonezu, wymieszać, doprawić solą według uznania.
Na półmisek wyłożyć sos tatarski, jajka przekroić na pół, ułożyć na sosie. Na każdym jajku zrobić kleks keczupu, posypać szczypiorkiem, gotowe!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 14 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
idealnie na święta :)1 Kto głosował? | Odpowiedz