Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2987
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3674
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 246
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 350
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2987
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3674
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 246
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 350
Składniki
Bułkę obrać ze skórki,pokroić w kostkę,usmażyć na maśle na patelni.
Słoninę pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na małym ogniu,wyjąć skwarki na talerzyk.
Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek (bekon) i kiełbasę obraną ze skórki.
Skwarki z wędliną przełożyć do miseczki z grzankami,wymieszać.
Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia,wbić do niego jajka,tak aby żółtka się nie rozlały,posypać je grzankami z wędliną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut,tak aby białka się ścięły.