Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 315
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3708
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1272
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 315
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3708
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1272
Składniki
Bułkę obrać ze skórki,pokroić w kostkę,usmażyć na maśle na patelni.
Słoninę pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na małym ogniu,wyjąć skwarki na talerzyk.
Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek (bekon) i kiełbasę obraną ze skórki.
Skwarki z wędliną przełożyć do miseczki z grzankami,wymieszać.
Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia,wbić do niego jajka,tak aby żółtka się nie rozlały,posypać je grzankami z wędliną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut,tak aby białka się ścięły.