Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3625
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2447
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3625
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2447
Składniki
Bułkę obrać ze skórki,pokroić w kostkę,usmażyć na maśle na patelni.
Słoninę pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na małym ogniu,wyjąć skwarki na talerzyk.
Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek (bekon) i kiełbasę obraną ze skórki.
Skwarki z wędliną przełożyć do miseczki z grzankami,wymieszać.
Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia,wbić do niego jajka,tak aby żółtka się nie rozlały,posypać je grzankami z wędliną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut,tak aby białka się ścięły.