Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski /lub parówki/ w cieście francuskim to znana przekąska ale po mojemu tzn. w nieco pikantniejszej wersji: z dodatkiem przyprawy do grilla lub gyrosa. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 117
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 460
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 117
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 460
Składniki
Gotowe ciasto francuskie kroimy na cienkie paski.Cienkie kiełbaski lub parówki /bez foliowych osłonek/ smarujemy cienko olejem a następnie obtaczamy w przyprawie gyros lub do grilla. Tak przygotowane kiełbaski owijamy paskami ciasta francuskiego - tak by paseczki nachodziły na siebie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy przez ok. 15 min.