Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaski w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 5205

Dodano:

Odsłon: 911

Kiełbaski /lub parówki/ w cieście francuskim to znana przekąska ale po mojemu tzn. w nieco pikantniejszej wersji: z dodatkiem przyprawy do grilla lub gyrosa. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op
  • przyprawa do grilla/przyprawa gyros 4 łyżki
  • cienka kiełbasa 8 szt
  • jajko 1 szt
  • olej 2 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kiełbaski w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie kroimy na cienkie paski.Cienkie kiełbaski lub parówki /bez foliowych osłonek/ smarujemy cienko olejem a następnie obtaczamy w przyprawie gyros lub do grilla. Tak przygotowane kiełbaski owijamy paskami ciasta francuskiego - tak by paseczki nachodziły na siebie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy przez ok. 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń