Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie pochodzące z północnych Włoch.Proste i szybki w przygotowaniu. Fajny pomysł na ciepła kolacje.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 752
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45650
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 752
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45650
Składniki
Sos 1 średna cebula lub 3 szalotki 3 ząbki czosnku 1 mała łyżka masła 2-3 łyżki oliwy 2-3 kapary odrobina zalewy z kaparów 1 małe opakowanie śmietany 18% sól i pieprz 2 suszone pomidory łyżeczka musztardy Dijon lub francuskiej pół szklanki białego wina natka pietruszki puszka tuńczyka w kawałkach
Sposób przyrządzenia Fasolę namaczamy przez noc a następnie gotujemy przez okolo 2 godziny aż będzie mięka.W duzej misce rozgniatamy tłuczkiem ugotowaną fasolę i dodajemy kolejno: oliwę, anchois,pokrojone suszone pomidory, kapary, zalewę z kaparów, sok, skórkę z cytryny, sól, pieprz ,zioła prowansalskie, ostrą paprykę oraz podprazone ziarna sezamu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotujemy 4-5 minut makaron tak aby tylko troszkę zmiękł, dojdzie nam podczas zapiekania. Ja osobiście gotuję makaron typu lasagne ,pozwala formować dowolne kształty.Na płaty nakładam porcję farszu i zawijam. Naczynie żaroodporne delikatnie smaruję oliwą, układam rurki rurki i zalewam moim sosem tuńczykowym ( sposób przygotowania poniżej). Sos Na łyżce masła i odrobinie oliwy podsmażam pokrojoną w drobniuta kostkę cebulę. Dodaję czosnek i kapary z odrobiną zalewy. Całość podsważama, aż cebulka sie zeszkli i dodaję pomidory suszone oraz musztardę a następnie zalewam winem i czekam aż odparuje.Doprawiam solą ,pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.W tym momencie dodaję tuńczyka a po chwili zalewam wszystko śmietanką. Gotowym sosem zalewam moje faszerowane rurki i wstawiam całość do rozgrzanego na 160 stopni piekarnika na około 20 min. Smacznego!