Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie stanowi niezłą przekąskę przed daniem głównym ;)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2938
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2035
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 778
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2938
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2035
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 778
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię, smażyć przez kilka minut. Ostudzić. Jaja rozmieszać z przyprawami. Następnie dodać mleko, maślankę i olej, wymieszać.
Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połączyć. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, łyżeczce boczki i łyżeczce żółtego sera startego na dużych oczkach. Farsz "przykryć' pozostałym ciastem.
Piec w piekarniku w temp. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Podawać np. na ciepło z sosem pieczarkowym :)