Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie stanowi niezłą przekąskę przed daniem głównym ;)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię, smażyć przez kilka minut. Ostudzić. Jaja rozmieszać z przyprawami. Następnie dodać mleko, maślankę i olej, wymieszać.
Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połączyć. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, łyżeczce boczki i łyżeczce żółtego sera startego na dużych oczkach. Farsz "przykryć' pozostałym ciastem.
Piec w piekarniku w temp. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Podawać np. na ciepło z sosem pieczarkowym :)