Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie stanowi niezłą przekąskę przed daniem głównym ;)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 44
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5536
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 44
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5536
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię, smażyć przez kilka minut. Ostudzić. Jaja rozmieszać z przyprawami. Następnie dodać mleko, maślankę i olej, wymieszać.
Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połączyć. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, łyżeczce boczki i łyżeczce żółtego sera startego na dużych oczkach. Farsz "przykryć' pozostałym ciastem.
Piec w piekarniku w temp. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Podawać np. na ciepło z sosem pieczarkowym :)