Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki z sezamem

Paluszki z sezamem

Autor:

Przepisów i artykułów: 439 Ocena: 2246

Dodano:

Odsłon: 738

Niezastąpione, szybkie w przygotowaniu , do przekąszenia podczas oglądania filmu lub meczu.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Sezam ziarna - 2 łyżki
  • Jajko kurze - 1 szt.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluszki z sezamem

Przygotowanie

  1. Ciasto podzielić na paski długości i szerokości jak kto lubi. Na talerz wsypywać sezam , wkładać paski i wklepywać sezam.

  2. Skręcić w spiralkę . Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i układać paluszki. Jajko roztrzepać i posmarować.

  3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń