Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka przekąska będzie także świetnie smakować na rodzinnych spotkaniach. Przepis nie wymaga dużo czasu i umiejętności. Wystarczy użyć dobrej jakości ciasta francuskiego zawierającego w składzie masło o wysokiej zawartości tłuszczu (82%). Parówki lub kiełbaski w cieście francuskim to także dobry sposób na wykorzystanie nadmiaru wędliny.
Parówki obieramy z osłonek, końce nacinamy na krzyż (aby nie pękały).
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w równe prostokąty.
Ciastem owijamy parówki i nacinamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Parówki w cieście przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż ciasto się zrumieni.
Gdyby tylko wiedzieli… wysmarowałem ciasto francuskie gdyby tylko wiedzieli...
Odsłon: 679
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 105
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 155
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 146
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 16
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 17
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 249
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 105
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 155
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 146
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 16
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 17
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 249
Składniki
Parówki obieramy z osłonek, końce nacinamy na krzyż (aby nie pękały).
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w równe prostokąty.
Ciastem owijamy parówki i nacinamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Parówki w cieście przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż ciasto się zrumieni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 17
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 121