Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka przekąska będzie także świetnie smakować na rodzinnych spotkaniach. Przepis nie wymaga dużo czasu i umiejętności. Wystarczy użyć dobrej jakości ciasta francuskiego zawierającego w składzie masło o wysokiej zawartości tłuszczu (82%). Parówki lub kiełbaski w cieście francuskim to także dobry sposób na wykorzystanie nadmiaru wędliny.
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 209
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 200
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 729
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 209
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 200
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 729
Składniki
Parówki obieramy z osłonek, końce nacinamy na krzyż (aby nie pękały).
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w równe prostokąty.
Ciastem owijamy parówki i nacinamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Parówki w cieście przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż ciasto się zrumieni.