Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka przekąska będzie także świetnie smakować na rodzinnych spotkaniach. Przepis nie wymaga dużo czasu i umiejętności. Wystarczy użyć dobrej jakości ciasta francuskiego zawierającego w składzie masło o wysokiej zawartości tłuszczu (82%). Parówki lub kiełbaski w cieście francuskim to także dobry sposób na wykorzystanie nadmiaru wędliny.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
Składniki
Parówki obieramy z osłonek, końce nacinamy na krzyż (aby nie pękały).
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w równe prostokąty.
Ciastem owijamy parówki i nacinamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Parówki w cieście przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż ciasto się zrumieni.