Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i rozpływający się w ustach pasztet z królika.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1844
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1844
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Składniki
Królika i podgarle wyporcjować i włożyć do garnka. Dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec i lekko posolić. Gotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć, oddzielić od kości, zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Na maśle podsmażyć wątróbkę. Krótko, aby tylko się ścięła. Również zmielić i dodać do pasztetu. Do masy wbić jajka, dosypać bułki tartej, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, gałką muszkatołową, majerankiem i słodką papryką. Masę dobrze wyrobić i włożyć do keksówki (bądź dwóch - w zależności od ilości masy).
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Pasztet piec przez ok. 1 godzinę.