Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z łososia jest pyszną i piękną propozycją na śniadanie czy kolację, ale także na deskę wędlin czy jako przekąska – z dodatkiem świeżej bagietki czy tostów.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457745
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2277
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457745
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2277
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Składniki
Filet z łososia bez skóry połóż na folii aluminiowej i posmaruj go lekko masłem. Posyp odrobiną soli i pieprzu. Na wierzchu połóż gałązkę koperku, zwiń wszystko w rulon i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza.
Piecz rybę przez 15 minut, wyjmij i pozostaw do ostudzenia.
Do robota kuchennego włóż filet z łososia, wędzonego łososia, zioła, serek śmietankowy, chrzan, miękkie masło, sok z cytryny i przyprawy. Zmiksuj wszystko na w miarę jednolitą masę, pozostawiając ewentualnie niektóre fragmenty ryby bardziej wyczuwalne.
Przenieś masę do miski i wbij jajka. Wymieszaj wszystko ręką do uzyskania jednolitej konsystencji.
Keksówkę o wymiarach 35x11 cm wysmaruj masłem i następnie włóż do środka masy. Dociśnij wszystko mocno, by zniwelować powietrze wewnątrz.
Pasztet z łososia wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza i piecz przez 20-25 minut, aż jajka się zetną i ustabilizują danie. Gotowość sprawdzaj patyczkiem, w podobny sposób co ciasto.
Gotowy pasztet włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny. Podawaj pokrojony w plastry. Przechowuj go w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3-4 dni.