Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, warzywna przekąska dla każdego.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 711
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22736
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15098
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45324
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 711
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22736
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15098
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45324
Składniki
Pieczarki dokładnie czyścimy pod bieżącą wodą, osuszamy w papierowym ręczniku, kroimy na cienkie plasterki. Do kubka wsypujemy mniej więcej po pół łyżeczki soli i pieprzu, po trochu każdej z przypraw, dolewamy ocet i wyciśnięty sok z cytryny (nie za dużo), następnie sos sojowy i oliwę. Ważne jest kolejność - sól się nam się zdąży rozpuścić w occie. Sos mieszamy, obficie smarujemy nim talerz, następnie układamy na płasko, jedna obok drugiej pieczarki, póżniej jedna na drugiej. Pozostałością sosu skrapiamy pieczarki z wierzchu. Ścieramy parmezan na tarce o drobnych oczkach, posypujemy pieczarki z wierzchu, można również posypać je świeżymi ziołami.