Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, warzywna przekąska dla każdego.
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 129
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2853
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2364
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 129
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2853
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2364
Składniki
Pieczarki dokładnie czyścimy pod bieżącą wodą, osuszamy w papierowym ręczniku, kroimy na cienkie plasterki. Do kubka wsypujemy mniej więcej po pół łyżeczki soli i pieprzu, po trochu każdej z przypraw, dolewamy ocet i wyciśnięty sok z cytryny (nie za dużo), następnie sos sojowy i oliwę. Ważne jest kolejność - sól się nam się zdąży rozpuścić w occie. Sos mieszamy, obficie smarujemy nim talerz, następnie układamy na płasko, jedna obok drugiej pieczarki, póżniej jedna na drugiej. Pozostałością sosu skrapiamy pieczarki z wierzchu. Ścieramy parmezan na tarce o drobnych oczkach, posypujemy pieczarki z wierzchu, można również posypać je świeżymi ziołami.