Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, warzywna przekąska dla każdego.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7954
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7954
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Składniki
Pieczarki dokładnie czyścimy pod bieżącą wodą, osuszamy w papierowym ręczniku, kroimy na cienkie plasterki. Do kubka wsypujemy mniej więcej po pół łyżeczki soli i pieprzu, po trochu każdej z przypraw, dolewamy ocet i wyciśnięty sok z cytryny (nie za dużo), następnie sos sojowy i oliwę. Ważne jest kolejność - sól się nam się zdąży rozpuścić w occie. Sos mieszamy, obficie smarujemy nim talerz, następnie układamy na płasko, jedna obok drugiej pieczarki, póżniej jedna na drugiej. Pozostałością sosu skrapiamy pieczarki z wierzchu. Ścieramy parmezan na tarce o drobnych oczkach, posypujemy pieczarki z wierzchu, można również posypać je świeżymi ziołami.