Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, warzywna przekąska dla każdego.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456838
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1234
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2105
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456838
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1234
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2105
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Pieczarki dokładnie czyścimy pod bieżącą wodą, osuszamy w papierowym ręczniku, kroimy na cienkie plasterki. Do kubka wsypujemy mniej więcej po pół łyżeczki soli i pieprzu, po trochu każdej z przypraw, dolewamy ocet i wyciśnięty sok z cytryny (nie za dużo), następnie sos sojowy i oliwę. Ważne jest kolejność - sól się nam się zdąży rozpuścić w occie. Sos mieszamy, obficie smarujemy nim talerz, następnie układamy na płasko, jedna obok drugiej pieczarki, póżniej jedna na drugiej. Pozostałością sosu skrapiamy pieczarki z wierzchu. Ścieramy parmezan na tarce o drobnych oczkach, posypujemy pieczarki z wierzchu, można również posypać je świeżymi ziołami.