Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona ciecierzyca to przekąska, która będzie odpowiednia na każdą okazję a i zdrowa bo jak wiadomo ciecierzyca jest ogromnym źródłem białka. Przygotowuje się ją bardzo szybko, i nie ma w tym nic trudnego. Wystarczy odrobina oleju oraz kilka przypraw no i oczywiście ciecierzyca! Zresztą sami sprawdźcie. Zapraszam
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113077
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113077
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Przygotowanie jest na prawdę proste i wymaga tylko kilku kroków. Na początku rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Następnie ciecierzycę przekładamy z puszki na sito i dokładnie płuczemy. Wypłukaną ciecierzycę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 8-9 min aż ciecierzyca wyschnie.
Po tym czasie blachę wyciągamy z piekarnika a ciecierzycę przekładamy z papieru do miseczki ( uważajcie aby się nie poparzyć ). Do miseczki dodajemy olej oraz sól. Mieszamy wszystko dokładnie. Następnie ciecierzycę ponownie przekładamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 30-35 min ( na złoty kolor ) w połowie czasu przekręcamy ciecierzycę. Po tym czasie wyciągamy blachę i do ciecierzycy dodajemy przyprawy czyli: kminek, chili i oregano lub bazylię. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Gdy będzie już zimna możemy podawać