Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa. Można je podawać z kwaśną śmietaną. U mnie w rodzinnym domu jednak podawało się je zawsze tylko posypane cukrem.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 85
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obierz. Umyj pod bieżącą wodą.
Połowę z nich zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Drugą część na tarce o małych oczkach.
Ziemniaki odsącz z nadmiaru wody na sitku.
Dodaj jajka, mąkę i startą na tarce cebulę. Dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki masy. Smaż na złoty kolor z obydwu stron.