Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa. Można je podawać z kwaśną śmietaną. U mnie w rodzinnym domu jednak podawało się je zawsze tylko posypane cukrem.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 432
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6633
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 179
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 432
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6633
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 179
Składniki
Ziemniaki obierz. Umyj pod bieżącą wodą.
Połowę z nich zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Drugą część na tarce o małych oczkach.
Ziemniaki odsącz z nadmiaru wody na sitku.
Dodaj jajka, mąkę i startą na tarce cebulę. Dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki masy. Smaż na złoty kolor z obydwu stron.