Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska na zaostrzenie apetytu
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Trzymałam się przepisu z książki kucharskiej ale zmniejszyłam proporcję, bo były podane na kilo składników, z książki: Ryby i owoce morza. Z pomarańczy wycięłam fileciki, czyli obrałam skórkę do miąższu i wycięłam kawałeczki bez błonek. Pomidory kroi się w cząstki i układa z pomarańczami na rukoli. Sos: do oliwy dodaje się sól, kumin, chili, sok z cytryny i miesza na emulsję i dodaje posiekane natki. Osuszone przegrzebki smaży się na dużym ogniu do zrumienienia po kilka minut aby nie były wewnątrz szkliste. Przegrzebki wykłada się na talerz i polewa sosem.
Smacznego :)