Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska na zaostrzenie apetytu
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Trzymałam się przepisu z książki kucharskiej ale zmniejszyłam proporcję, bo były podane na kilo składników, z książki: Ryby i owoce morza. Z pomarańczy wycięłam fileciki, czyli obrałam skórkę do miąższu i wycięłam kawałeczki bez błonek. Pomidory kroi się w cząstki i układa z pomarańczami na rukoli. Sos: do oliwy dodaje się sól, kumin, chili, sok z cytryny i miesza na emulsję i dodaje posiekane natki. Osuszone przegrzebki smaży się na dużym ogniu do zrumienienia po kilka minut aby nie były wewnątrz szkliste. Przegrzebki wykłada się na talerz i polewa sosem.
Smacznego :)