Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu smaczne ciasteczka czekoladowe.
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, pod koniec dodać masło i mieszać aż wszystko dobrze się rozpuści. Odstawić i dodać cukier, mieszać aż cukier się rozpuści i przestygnie. Do przestudzonej masy dodać jajko oraz pastę waniliowa.
Do drugiej miski przesiać kakao wraz z mąką, drożdżami oraz solą . Małymi partiami wsypywać do płynnej masy czekoladowej. Wszystko dokładnie wymieszać. Łyżką formować małe kuli, spłaszczyć i obtoczyć w cukrze pudrze. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać gotowe ciasteczka. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok 20 minut.