Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna potrawa na Boże Narodzenie. Połączenie śledzi i słodkich żurawin wpasowuje się idealnie w świąteczne smaki. Dużym atutem śledzi z żurawiną jest to, że możesz je przygotować nawet tydzień przed zjedzeniem, zatem danie to usprawnia przygotowanie bożonarodzeniowego menu.
Sernik z musem żurawinowym i orzechami pekan. Żurawina jest bardzo zdrowa i p...
Odsłon: 8143
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 532
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 398
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3773
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4172
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 532
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 398
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3773
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4172
Składniki
Filety śledziowe najlepiej jest osuszyć nieco ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju i pokroić na paski o szerokości około dwóch centymetrów. Pokrojone śledzie przełóż do dużego słoika i dodaj do nich wszystkie przyprawy oraz łyżkę octu.
Żurawinę włóż do oddzielnej miski i zalej wrzątkiem. Mocz ją przez pół godziny, a następnie odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Cebulę obierz i pokrój w piórka i wyłóż na sitko. Przelej ją wrzątkiem i odcedź. Cebula musi przestygnąć, zanim dodasz ją do śledzi.
Przestudzoną żurawinę i cebulę dodaj do słoika ze śledziami, a następnie wszystkie składniki zalej olejem i delikatnie przemieszaj.
Zakręć dobrze słoik i wstaw do lodówki. Śledzie smakują najlepiej, gdy postoją w lodówce co najmniej dobę. Pamiętaj jednak, że śledzie z żurawiną nie psują się szybko i możesz je przechowywać w lodówce nawet do 10 dni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Śledź na słodko
Przekąski
Pizza na cienkim cieście
Przekąski
Zapiekanka warzywna
Przekąski
Roladki z chipsami
Śledź na słodko
Dobry śledzik nie jest zły. Jeśli chodzi o mnie, to ja preferuję w słodkiej n...
Odsłon: 184
Pizza na cienkim cieście
Pyszna pizza lepsza niż w pizzerii Polecam przepis
Odsłon: 121