Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to szybka do przygotowania przekąska imprezowa. Do ich zrobienia będziemy potrzebowali gotowe ciasto francuskie, dostępne praktycznie w każdym sklepie, przecier pomidorowy, wędlinę w plastrach, a także żółty ser i trochę ziół prowansalskich. Ślimaczki najlepiej smakują na ciepło, ciasto jest chrupiące, a ser się genialnie ciągnie. Jest to przekąska uzależniająca!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 200 ℃ (góra-dół, z termoobiegiem). Ciasto francuskie rozwijamy z folii. Smarujemy je przecierem pomidorowym (omijamy brzegi ciasta, aby je później nieco zlepić). Nakładamy równomiernie żółty ser, pancettę, pokrojoną w paski paprykę. Rolujemy tak jak makowiec i lekko dociskamy na końcu. Zwinięty rulonik kroimy na ok 12-14 równych części. Układamy równomiernie na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy ziołami prowansalskimi i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut (pieczemy aż będą ładnie rumiane). Podajemy ciepłe. Smacznego!
Z resztek ciasta wycinamy paseczki, owijamy nimi kabanosy pokrojone na 10 cm paseczki i pieczemy je ok 10 minut w 200 ℃. W ten sposób mamy dwie pyszne przekąski zrobione w pół godziny.