Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoność halloumi dobrze komponuje się z duszonym w pomidorach bakłażanem
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5799
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 293
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5799
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 293
Składniki
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, skropić oliwą, położyć na blasze do pieczenia skórką do góry. Piekarnik ustawić na funkcję grill, wstawić bakłażana, piec do zbrązowienia. Lekko ostudzić, skórkę usunąć.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i płatki chili, lekko przesmażyć. Dodać wędzoną paprykę, pomidory i pokrojony w kostkę bakłażan. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 10 minut. Na koniec dodać posiekaną kolendrę.
Halloumi pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, ser smażyć po 2 minuty z obu stron.
Na talerze rozłożyć duszonego bakłażana w pomidorach i plastry usmażonego sera halloumi, skropić oliwą, podawać z chlebem.