Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoność halloumi dobrze komponuje się z duszonym w pomidorach bakłażanem
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1733
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1365
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1733
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1365
Składniki
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, skropić oliwą, położyć na blasze do pieczenia skórką do góry. Piekarnik ustawić na funkcję grill, wstawić bakłażana, piec do zbrązowienia. Lekko ostudzić, skórkę usunąć.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i płatki chili, lekko przesmażyć. Dodać wędzoną paprykę, pomidory i pokrojony w kostkę bakłażan. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 10 minut. Na koniec dodać posiekaną kolendrę.
Halloumi pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, ser smażyć po 2 minuty z obu stron.
Na talerze rozłożyć duszonego bakłażana w pomidorach i plastry usmażonego sera halloumi, skropić oliwą, podawać z chlebem.