Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoność halloumi dobrze komponuje się z duszonym w pomidorach bakłażanem
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3511
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2594
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3511
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2594
Składniki
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, skropić oliwą, położyć na blasze do pieczenia skórką do góry. Piekarnik ustawić na funkcję grill, wstawić bakłażana, piec do zbrązowienia. Lekko ostudzić, skórkę usunąć.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i płatki chili, lekko przesmażyć. Dodać wędzoną paprykę, pomidory i pokrojony w kostkę bakłażan. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 10 minut. Na koniec dodać posiekaną kolendrę.
Halloumi pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, ser smażyć po 2 minuty z obu stron.
Na talerze rozłożyć duszonego bakłażana w pomidorach i plastry usmażonego sera halloumi, skropić oliwą, podawać z chlebem.