Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoność halloumi dobrze komponuje się z duszonym w pomidorach bakłażanem
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 81
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2287
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 279
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1642
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 81
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2287
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 279
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1642
Składniki
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, skropić oliwą, położyć na blasze do pieczenia skórką do góry. Piekarnik ustawić na funkcję grill, wstawić bakłażana, piec do zbrązowienia. Lekko ostudzić, skórkę usunąć.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i płatki chili, lekko przesmażyć. Dodać wędzoną paprykę, pomidory i pokrojony w kostkę bakłażan. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 10 minut. Na koniec dodać posiekaną kolendrę.
Halloumi pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, ser smażyć po 2 minuty z obu stron.
Na talerze rozłożyć duszonego bakłażana w pomidorach i plastry usmażonego sera halloumi, skropić oliwą, podawać z chlebem.