Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wędlina robi się praktycznie sama, a efekt, który otrzymujemy jest zaskakujący - pyszna i elegancko wyglądająca wędlina. Po raz kolejny poszłam mocno na skróty. Wszystkie składniki wrzuciłam do worka do gotowania sous vide, zapakowałam próżniowo i ugotowałam na parze. Potem tylko worek ułożyłam w foremce i obciążyłam kilogramem mąki by po zastygnięciu cieszyć się pyszną wędliną. Dzięki temu, że cały proces obróbki był w jednym próżniowym worku cały smak został w środku. Jest jeszcze jeden duży plus, zmywanie naczyń ograniczone do minimum - tylko nóż i deska do krojenia.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 397
Soczysta golonka pieczona to danie, które kojarzy się z solidnym, tradycyjnym...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15348
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 397
Soczysta golonka pieczona to danie, które kojarzy się z solidnym, tradycyjnym...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15348
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Imbir ścieramy na drobnej tarce. Marchewkę kroimy w cienkie słupki.Wszystkie składniki przekładamy do worka do pakowania próżniowego, przystosowanego do gotowania sous vide. Pakujemy próżniowo za pomocą pakowarki. Gotujemy na parze przez 40 minut. Worek z wędliną przekładamy do naczynia i układamy, tak by po zastygnięciu galareta miała ładny kształt. Obciążmy z wierzchu, by wszystkie kawałki mięsa, były zanurzone w galarecie. Ja obciążyłam kilogramem mąki. Odstawiamy w chłodne miejsce, by galareta stężała. Gdy galareta stężeje odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Galaretę kroimy w cienkie plastry i podajemy jako wędlinę.